Cadeau

Cadeau

800 euro is de vraagrijs, maar omdat deze een knik in de staart heeft slechts 350 euro. Ik zoek een kitten voor mijn bijna jarige dochter. Ik begeef me in een compleet nieuwe poezenwereld en val van de ene verbazing in de andere. 

Tussen de raskatten door, zie ik soms een glimp van een gewoon poesje. Ik reageer. Ik weet dat ik niet de enige geïnteresseerde ben. Binnen een half uur is de advertentie 247 keer bekeken en 26 keer bewaard. Ik heb reeds gebeld maar kreeg de melding dat de telefoon tijdelijk buiten gebruik is. Misschien werd de eigenaar al door een ander gebeld en is Tijger al weg. Ik voel me paniekerig. Ik ben ook zo belachelijk vrij om nu al verliefd naar dat fotootje te staren. Had ik toch gelijk moeten bellen in plaats van eerst te mailen? Maar ik ben niet zo’n beller. Ik weet niet of dat komt doordat we thuis pas telefoon kregen toen ik in de 2e klas van de havo zat, maar ik kan nog altijd een rood hoofd krijgen als ik bel.

Mijn lieve meisje wordt eind deze maand 6 jaar. Op haar verlanglijstje staan schoenen met wieltjes én lampjes, een space scooter, een vliegreis naar een warm land en al het speelgoed dat vertoont wordt tussen de kinderfilmpjes door op Telekids. Maar ik weet ook, een poes staat al op haar lijstje sinds ze kan praten.

Maar waar vind ik een betaalbare huis- tuin- en keukenpoes. De enkeling die ik tegenkom op Marktplaats doet al gauw tegen de 200 euro. Wat zijn ze zeldzaam ineens. Winterstop qua seksleven? Zelfs de opvanghuizen kunnen mij geen kitten of jonge poes leveren. Of ik even de complete vragenlijst wil invullen om te zien of ik wel een goede match vorm en om teleurstelling te voorkomen, er hebben al vele mensen gereageerd op Lotje mevrouw.

Ik begeef mij maar weer op Marktplaats en baan mij een weg door de meest verschrikkelijke krabpalen, onbeslapen designmanden en hangmatten voor aan de verwarming. Dit alles soms heerlijk voorzien van de tekst ‘Mijn poes bleef liever op bed liggen.’ Ik zie uitlaatriempjes. Stikzielig voor een poes lijkt mij, maar ik weet zeker dat ik mijn meisje er een super plezier mee zou doen.

De zorg en verantwoording die om de hoek komt kijken bij het aanschaffen van een huisdier, daar doe ik het niet voor lief meisje van mij. Dat is bij jou al boventallig aanwezig. Ik wil je alleen zo graag iets geven waarbij je je altijd op je gemak voelt. Waar je je geheimen tegen kan vertellen. Waar je je verdriet, angst, boosheid, blijdschap en vooral heel veel knuffels mee kan delen. Knuffels om je te troosten. Bevestiging te ontvangen dat je er mag zijn. Dat je waardevol bent. Ik zie je wel meisje. Ik voel je kwetsbaarheid.
Lieverd, ik zal je voor altijd omarmen en ja je krijgt je schoenen met wieltjes, over de lampjes twijfel ik nog, maar bovenal geef ik je het liefst cadeau; zelfvertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *