Moederschap

Moederschap

Balancerend op mijn tenen sta ik op de stoel. Ik hang de slingers op. Ik voel me rijk. Zo vol dankbaarheid en trots. Morgen is mijn meisje jarig. Vijf jaar wordt ze dan alweer. In de voorbereidingen naar het feest toe, voelde ik soms spanning. Een beetje soortgelijk als vijf jaar geleden. De laatste nachten van de zwangerschap vond ik spannend. Zou ze vannacht komen, mijn kleine schat? Zou ik het dan allemaal alleen moeten doen?
Nu is daar het eerste echte kinderfeestje.

Maar we zijn tot nu toe glansrijk geslaagd. We redden het samen zo goed. Ik zit aan tafel tussen de dagboeken die ik vol schreef en plakte voor jou. Een half jaar voordat je geboren werd, begon ik al met schrijven.
Zaterdag 21 augustus 2010
Hi kleintje,  ik denk al veel aan je en in gedachten praat ik tegen je. Misschien is het wel leuk dat je later iets kan lezen over wat ik/wij hebben meegemaakt toen jij in mijn buik zat. Ik heb dit boek trouwens gisteravond laat om 21.30 uur gekocht bij de AH. Ik vind het belachelijk dat die tot 22.00 uur open is, maar nu kwam het wel goed uit. Ik had zo’n ontzettende zin in chocola dat ik in de auto ben gestapt en naar het BP station 5 kilometer verderop, voor in Emmeloord ben gereden. Deze was echter al gesloten en vervolgens ben ik heel Emmeloord doorgereden naar de AH, voor chocola. Terug in de auto was ik echter weer eens misselijk en had ik helemaal geen zin meer in chocola.

Ik lees de meest mooie stukjes terug. Onze bezoekjes met z’n tweeën bij de gynaecoloog en verloskundige waar ik jou dan bewonderde op de echo. Ik beschrijf je gedraai in mij. Hoe dat voelde en dat ik dat zelfs zag als ik op de bank lag.

Vrijdag 4 maart 2011
Over een paar weken ligt er een baby’tje hier in bed tegen mij aan. Niet een baby van een vriendin, maar mijn kindje ……
Niet te begrijpen. Geen woorden voor wat ik nu in mijn hoofd heb. Een hoofd dat zelfs misschien wel leeg is nu. Zelfs gevoelens kan ik nu niet benoemen.
Het is als een andere wereld.
Er zal een andere wereld geboren worden.
Even ben ik bang. Ik ken die wereld niet. Maar ik beleef een juichende, hetzij nog ingehouden, spanning vol blijdschap.
Als het lontje bij vuurwerk.
De lont brandt. Nog even en de lucht is zo mooi gekleurd. Mijn mond zal niet anders kunnen dan open vallen en ‘ohh’ zeggen.

Nou lieve meid. Je bent een knaller. Nog steeds sta ik vol bewondering naar je te kijken. Bedankt voor de sleutel naar de nieuwe wereld van het moederschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *