Stoer

Stoer

De modderkluiten vliegen over je blonde haren heen. Zou je van het dranghek afstappen zodat je meer in de luwte staat? Nee, je pakt het hek nog eens steviger vast en kijkt de crossauto’s na. Mijn stoere meidje met zwart leren jasje en grote oorkappen met daarop restjes beton op haar hoofd.

Je doet veel stoere dingen, echter ‘stoer’ is een verboden woord. Stoer staat bij jou gelijk aan een jongen en dat ben je niet.
Je wilt daarover ook geen misverstand. Zegt iemand dat iets stoer is, dan trek je mij toch een vies gezicht. Tule rokjes, het liefst roze, ik vind het prima. Maar iets stoers vind ik toch ook wel leuk. Beetje sneaky kan ik stoere kleding daarom soms aanprijzen met ‘dat lijkt toch net op dat jasje van die en die prinses?’

Na een middagje bij de cross kan ik zo trots op je zijn. Je scharrelt rond. Kleurt met de meegenomen stiften in het kleurboek, zittend op mama’s jas op het gras. Begint er weer een nieuwe manche, klim je op het hek. Je gaat mee als ik een rondje op sjouw ga en sta ik te kletsen zit jij stoer ehh cool in de open bak van de vrachtwagen met goed uitzicht op de baan. Lekker patatjes snoepen bij vrienden en voorzichtig contact maken met hen. Op de schouders van mama’s vriend door de regen met een schaterlach naar de auto toe.

En wat waren we pas ook weer zo trots. Tevens ook erg verbaasd. Je pakte toen de aangereikte oorkappen aan. Zette ze op en stapte naar de vlinderaar. Je liet je optillen en deels gespannen maar vooral genietend draaide je rondjes over het beton. Het blauwe vlak in het logo van Haverkamp Veendrick Betonvloeren zal ik eens gaan aanpassen in roze. Wie weet wat de toekomst brengt.

Nog steeds en logisch ook, zijn geluiden, geurtjes en allerlei prikkels soms best eng. Je bent ook nog maar een klein meisje. Maar wat ben je vaak ook zo dapper en ondernemend.
Ik ben trots op mijn stoertje.
Mama heeft echter ook heel goed door dat je een meisje bent hoor, met vlechtjes en nagellak. Mama heeft daarom vanavond, toen jij in bed lag te slapen en je modderlaarzen nog in de garage stonden op te drogen, concerttickets besteld.
K3 here we come!

2 Responses »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *