Geraniums

Geraniums

Heerlijk. De maandagochtendpauze op mijn werk. Door omstandigheden even collega-loos voor een kwartier. Kopje thee in de hand, boekje op schoot. Luxaflex omhoog en naar buiten kijken. Wat rijdt er over de A6. Wat gebeurt er aan de andere kant van de snelweg op het land? Hoe ziet de lucht eruit?
Ik mis nog net de geraniums, maar anders zag ik het wel zitten; mijn oude dag.

Wat vond ik vroeger iedereen al vroeg oud zeg. Als je midden twintig was, moest je toch wel de boel op de rit hebben en volwassen zijn vond ik toen en bij midden dertig hield het dacht ik wel op.
Nu zelf drieënveertig zijnde voel ik me gefaald gezien mijn vroegere ideeën, maar voel me gelukkig wel veel jonger dan dat ik toen ooit had kunnen bedenken.
Zaterdagavond samen met vriendinnen lachend in de auto naar een schuurfeest. Lichtelijk aangeschoten stuntelen bij de cocktailbar. Dansend door de feesttent. Op de dranghekken staan en schudden met je krullen. Oké, als jonge mannen met mij flirten ben ik mij terdege bewust van het grote leeftijdsverschil en zou daarom bijna een hekel aan ze hebben, maar verder voel ik me top.

Zondagmorgen ondersteboven hangend in de tuin. Worteldoek op maat knippen. Met mijn kop tussen de coniferenstammetjes en het doek goed schikken. De cocktails van de avond ervoor klotsen door mijn hoofd. Het liefst val ik op mijn knieën, maar ik heb mijn nette broek al aan voor de verjaardagsvisite die vanmiddag komt. Achter mij staat dochterlief mij eraan te herinneren dat ik nog een tent zou bouwen van lakens. Het blok kaas moet nog in blokjes en voorzien worden van prikker met vlaggetje en druif en eigenlijk moet de was ook nog opgehangen worden.
Het is maar goed dat ik mij jong voel. Ik heb nog helemaal geen tijd voor mijn oude dag. Wil veel en soms teveel. Veel te enthousiast voor zoveel dingen.

Dat laatste is overigens helemaal niet erg. Er zitten alleen soms grenzen aan mijn energie. Ik loop eens door de invulschema’s, meegekregen van een praktijkondersteuner van de huisarts. Is er nog ergens een los draadje te vinden van emotioneel disfunctioneren? Ik google wat rond. De ene deskundige heeft 3 tips, de andere goeroe 10 inzichten, maar eigenlijk weet ik het zelf wel. Ik heb het goed. Alles is echt wel al van alle kanten bekeken en in de ogen gezien.

Helemaal na mijn ochtendpauze weet ik wat er boven aan mijn activiteitenlijstje moet komen te staan: Potten geraniums aanschaffen!
Voor de broodnodige kwartiertjes niets doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *