Zomerliefde

Zomerliefde

De sjaal die ik om heb, drapeer ik behalve om mijn nek ook maar over mijn hoofd. Beschermen tegen kou, wind en regen is zijn functie geworden.  Mensen om mij heen hoor ik deze dagen over hun vakantieplannen. Waar zetten we de vouwwagen neer. Wordt het een stacaravan in Hongarije, vliegen we naar de zon?

Ben ik oud als ik ga leunen op teksten als ‘vroeger speelden we hele zomers buiten in de zon’? Hutten bouwen in het park, slootje springen en iets later de eerste zoenen uitwisselen in het weiland achter dat park. Schrikkend als je ziet dat een deel van het hoge gras plat blijft liggen als je vertrekt. Zou de boer nu ontdekken dat wij hier hebben gelegen? Vriendinnetje dat vraagt hoeveel tellen kussen jullie? Het is raar dat zoenen, maar de ontdekking van dit nieuwe, het voelen, het beleven eist zoveel aandacht dat tellen niet in mij opkomt. Als ik door de spleetjes van mijn ogen kijk, zie ik dat mijn vriendje een deel van zijn wimpers mist. Weggeschroeid door de vlam van de aansteker. Gebruikt voor het aansteken van zijn eerste sigaretten. Daar ruikt hij trouwens ook naar. Dat is minder. Hij heeft bruine ogen, goudbruin, heeft een rustige stem en is lief.

Zomers met eerste vakantievriendjes. Langs de dansvloer van de disco in de campingkantine. Voorzichtig om me heen kijkend naar die ene jongen. De jongen die vaak stond te kijken als ik aan het tafeltennissen was. Korte praatjes maakte met mijn broertje en dan lief naar mij lachte. In de disco staat hij echter bij zijn vrienden en ziet mij niet. Zij zijn ook al oud. Wel 3 jaar ouder misschien. Te veel verschil voor toen. Ik houd uiteindelijk de hand vast van Francisco terwijl mijn campingvriendin de hand van zijn broer Ricardo vasthoud. Misschien dat zij trouwens ook wel al kussen.  Ik in ieder geval niet. Die jongen van de tafeltennistafel heeft het goed gezien, ik ben te jong.

Vele zomers en zoenen later is het bijna de zomer van 2013. Hoe gaan mijn kleine meisje en ik de zomer doorbrengen? Vluchten we uit angst voor buien en boeken we uit voorzorg een reis naar de zon? Gaan we voor de achtertuin met dagjes uit?
Of.
Zoeken we een camping met tafeltennistafel en hoog gras!

2 Responses »

  1. mooi! En ik zou voor het laatste kiezen maar dan wel min het zoenen. Eva Luna is nog net te jong 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *