Zomeravond

Zomeravond

Een schaafplek op je knie. Yes! Dan is het zomer. Korte broekenweer.
Op de boerderij hebben ze je legging uit gedaan en zie ik je springen in je romper en korte broek. Kom schat. We gaan naar huis. We hebben weer lang  weekend.
Op het aanrecht zittend help je mee de broccoli te wassen en in de pan te doen. Even later zitten we buiten te eten. Jij in de grote tuinstoel tegenover me. Heerlijk om je te zien eten. En jij en je karbonade-bot is helemaal een topper. Je vraagt of je bij mij op schoot mag en opgekruld lig je met je bot tegen mij aan en knaagt en zuigt en nestelt je. Zeker een kwartier lig je zo en het voelt zo oer. Wat een gelukzalig moment. Mijn armen heb ik om je heen als zat je nog in mijn buik. Beschermend en liefdevol.
Met jou nog steeds tegen mijn borst draag ik je even later naar boven.
Mijn Eva Luna, mijn lieve kleine meisje van de maan.
Lachen is het als ik zie dat je tijdens het haren wassen nog steeds je afgeronde bot vasthoud. Verbazen is het als ik het bot later in het kastje boven de commode zie liggen als ik je afdroog.
Met je natte haartjes in een strakke scheiding lees ik je beneden een boekje voor. Met je allerliefste stem verleid je mij tot het lezen van nog een boek en dan is het toch echt bedtijd. Tijdens het slaap kindje slaap zingend op de trap zie ik je gezicht al richting dromenland reizen. Kus en neusie-neusie. Slaap lekker lief.

Klop, klop gaat het op de deur. De buurvrouw. Ze lacht, duwt me wat in mijn  handen en loopt weer weg. Ik maak het tasje open. Zomerijs!

Wat een warme avond!

2 Responses »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *