Zuiver

Zuiver

Een aanrader! Eten bij Missy’s! We zitten op een grote badhanddoek. Om ons heen frisse buitenlucht en live muziek van tjilpende jonge mussen uit het nest boven het raamkozijn. Onze borden staan deels in het gras. Elders om ons heen staat er klaver, maar hier bij Missy’s niet. Dat heeft de eigenaresse zelf al gesoupeerd.
Voor de entree moesten we over een half meter hoog hekje stappen, maar dan heb je ook wat. We zitten in onze eigen achtertuin in de ruime ren van ons konijn Missy. 

De eigenaresse schuift gezellig aan. Ze heeft lak aan de etiquette en snoept wat van onze salade. Poes Nova vindt het super interessant wat haar vrouwtjes doen. Ze is al op het dak van het kleine etablissement gesprongen, maar durft de stap naar ons landelijke terras toch niet te maken. De fluffy bruine eigenaresse die schalks toenadering zoekt is net te mysterieus.

En ach, zij weet dat zij de rest van de dag toch wel alle aandacht krijgt. Daar zorgt zij zelf wel voor. Zo belandt ze vanaf de bank, in de bakkerskast en vanaf daar weer op mijn bureau. Ze geeft mij 5 tellen, aai ik dan nog niet, dan steekt ze haar poot uit en legt die op mijn arm. Een enkele keer kan ik deze oproep om te knuffelen niet gelijk beantwoorden, omdat ik vol in een creatieve flow zit met mijn werk. Helaas voor mij zet ze dan haar troef in. Gewoon over mijn toetsenbord lopen en pontificaal tussen mij en het beeldscherm inzitten. 

’s Avonds brengt ze samen met mij Eva Luna naar bed. Gedrieën liggen we op het zolderbed; nemen de dag door, lezen elkaar voor en knuffelen. Als ik de trap afloop neemt Nova haar oppastaak serieus. Nova maakt rustig. Ze voelt ons. Ze kroelt zich tegen Eva Luna aan en blijft daar totdat ons meisje slaapt, al verdenk ik Nova ervan dat ze, net zoals ik dat eerder geregeld had, ook zelf in slaap is gevallen.

Langs het lange lint van rode klaprozen lopen we deze ochtend onze tuin uit. We wensen Missy een goedemorgen en ze krijgt een snelle knuf. Ik mag graag met Eva Luna mee naar school lopen als ik thuis ben. We lopen over het schelpenpaadje en Nova loopt mee tot aan het rozenbottelbosje. 

Dit is met recht een goede morgen. Wat geniet ik van mijn meisje, onze dieren, de tuin en de zon. Dit is liefde. Liefde in de zuiverste vorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *