Deining

Deining

‘Yihaaa! Ik heb via de radio kaartjes gewonnen voor Retropopfestival, ga je mee?’ Wat leuk dat ze meteen aan mij denkt! Geen idee intussen waar ik eigenlijk voor uit word genodigd. Verstond door de slechte telefoonverbinding woorden als event en dansen en zag draaitafels en een grote loods voor me. Echt warm voor de muziek en locatie liep ik nog niet. Een check op internet brengt daar snel verandering in. Ik zie gras, om op te liggen. Onvoorstelbaar hoe snel mijn brein de zon heeft betrokken bij dit beeld. Er staan festivaltenten. Er staan mensen met instrumenten oftewel bandjes geprogrammeerd. De gedachte aan de keus festivalcamping of hotel verraadt mijn leeftijd en status.

Het festivalseizoen komt er weer aan. Mijn mailbox stroomt al enkele weken vol met mails waarin namen worden aangekondigd. Line ups van Paaspop, Dauwpop en De Zwarte Cross. Het voelt een beetje als oud sentiment. Been there, seen that, done that. Heerlijk hoor die nostalgie; gave beelden zie ik voor mijn oog verschijnen, grote verhalen klaar om mijn mond uit te rollen, een lichaam dat zacht meewiegt op de muziek of stuitert en een keel waar de whisky inglijdt maar waar ook net zo goed de inhoud van één van die vele festivalfruitbekers in verdwijnt.

Wat zal ik dit jaar bezoeken. Nog een aantal festivalterreinen of gaat het de kinderboerderij, de sprookjestuin en het bungalowpark met een bespottelijk animatiekonijn worden.
Je moet je leven leiden met wat binnen je bereik ligt. Ik heb mijn angst gekend, laat het mij alsjeblieft gegeven zijn om moeder te worden, maar het is mij gelukkig ook gelukt om vol passie alles te blijven ondernemen en zo mijn eigen geluk te creëren. Wat heb ik genoten van muziek en van het plezier maken met vrienden en misschien nog wel net zo goed met onbekenden. Slap ouwehoeren, een verrassende discussie, de vrijheid en het ondergaan van dit alles. Een rijkdom.

Ik denk dat het leven een dans is tussen creëren en ondergaan. Niet alles is natuurlijk ook maakbaar. Ondernemen en de adrenaline doorleven van nieuwe situaties. Het ervaren van de spanning, blijdschap en misschien ook teleurstelling en pijn. Blijven bewegen. Een avontuur zien in de steeds vernieuwende wereld. Hoe ik dan ook gruwel van de ballenbak, de Monkeytowns en Ballorigs komen geheid dit jaar in beeld. En wat zal ik genieten van een uitgelaten klauterend meisje. Ik zal op mijn knieën voor een kabouterhuisje gaan zitten en door het raampje kijken om te zien of ik een puntmuts ontwaar en in plaats van met een boek te liggen zonnen, verplicht zandtaartjes eten terwijl het zand mij waarschijnlijk echt tussen de tanden knarst. Ik zal een nieuwe wereld betreden.

Nog steeds blijf ik gek op muziek en zal ik genoeg ondernemen, maar langzaam zal ook wat was, zich mixen met was is. Misschien zegt de naam retropop ook eigenlijk al wel genoeg en kan ik met een gerust hart nieuwe wegen inslaan. Dat vakantiehuisje boeken en Koos Konijn een hand gaan geven.

2 Responses »

  1. Vergeet je Pinkpop niet, met The Stones? Blijft leuk, ook voor ouwetjes zoals ik…(67!) ik geniet elke vrijdag van jouw stukjes!

    • Leuk te lezen!
      Ik zal Pinkpop niet vergeten, maar in de afgelopen jaren heb ik Ribs&Blues in Raalte ontdekt op datzelfde tijdstip. Ook een aanrader. Twee dagen gratis blues in een perfecte sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *