Pure Passie

Pure Passie

Even een uurtje voor mijzelf tijdens het middagslaapje van dochterlief en snel in bad met lekker geurende badolie, een tijdschrift, toetje, luxe maskertjes en het vooruitzicht om straks buiten in de zon uit de wind nog even nagels te lakken. Vanmorgen al samen de boodschappen gehaald en vanmiddag alleen maar relaxen. Wat kan het leven toch eenvoudig zijn. Vanmiddag samen in de tuin en vanavond fris en opgetut genieten van de muziek in het theater. Ik zak nog eens onderuit en doe mijn ogen dicht. Pure passie zo’n dag.

Ik hoor al dat dochterlief helemaal niet slaapt en haar kamer opnieuw aan het inrichten is. Prima meid, doe maar wat jij wilt, mama ligt in bad. Tussen het inmasseren van de shampoo en het aanbrengen van het gezichtsmasker door hoor ik wel ’mama kijk, mama kijk’ en denk ja mama kijkt straks wel en hoopt eigenlijk dat je zo uitgeput tussen alles in slaap valt.
Het ‘mama kijk, mama kijk’ blijft aanhouden en klinkt ook best dwingend.
Ik hoor nu zelfs ‘mama kijk boek’.
Of zegt ze nu toch ‘poep’.
Ze houdt heel veel van boekjes lezen en ja dat zal ze vast bedoelen, dat ik een boekje moet lezen.
Na een tijdje durf ik mijzelf niet meer voor de gek te houden en weet zeker dat ze poep zegt. Wat zou ze gedaan hebben? In ieder geval de luier vol dat is zeker, maar waar zou ik naar moeten kijken? Moet ik nu als een gek het bad uit? Ach wie weet heeft gedroogde poep wel voordelen op verse poep qua schoonmaken. Wat zou ik er nu nog aan kunnen doen. Zij klinkt niet verdrietig of bang, wie weet is het wel loos alarm. Alhoewel, gistermiddag heeft ze het middagslaapje benut om haar bed inclusief beddengoed, de deurtjes van de commode, haar pyjama en de knuffel met stift te versieren. Ze zal nu toch niet ….

Rustig blijven liggen en relaxen.
Ik jaag me niet op, kan zelfs met een glimlach liggen denken aan wat ik straks zal aantreffen. Het is toch nooit zo erg als dat je fantasie kan bedenken, maar het hele relaxte is er wel af.

Even later open ik nieuwsgierig de kamer van een nog steeds enthousiast roepende Eva Luna. Ik kijk in het meest blije gezichtje. Een heel mooi blond meisje met stralend witte tandjes lacht mij toe en zwaait naar mij met twee poepbruine handen. Niet één vingertopje of drie vingertjes, nee twee handen van binnen en buiten vol poep.
Ik werp een blik door de kamer om te zien wat de schade is. Op de halve inhoud van de commode na die op de grond ligt en een paar handafdrukken op de muur naast de deur (lang leve het donkerbruine behang!) zie ik verder zo geen poepsporen. Voorzichtig loods ik haar naar de badkamer. Hoe krijg ik die kleren uit zonder nog meer poep daarop. Uittrekken maar en alles in bad.

Een uurtje later na een scheut Jip en Janneke badschuim, een schreeuwend kind, vele bruine handafdrukjes op de witte badrand, een zwitsalschuimende haarbos met stukjes poep, ruik ik ergens nog heel vaagjes, de geur van de jasmijn badolie om mij heen.
Het etiket op het flesje is zijn belofte voor deze dag al deels nagekomen.
Eva Luna heeft het pure ontdekt, zal ik dan maar voor de passie gaan?
Kneip Jasmijnbadolie, Pure Passie.

(dagboekfragment van voor mijn blog: 20 april 2013)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *