Toekomst

Toekomst

Alsof ze vliegt. Haar tule rokje wappert omhoog. Haar armen gespreid. Niets belemmerd haar. De angst, die ze vast zal voelen als ze de diepte inkijkt, verliest het van het avontuur. Ze staat op een zeecontainer en springt vanaf daar op het strand.

We zijn een dagje aan zee. Een date met allemaal kinderen geboren in maart 2011. Met de moeders van deze kinderen heb ik sinds mijn zwangerschap contact. We begonnen op het Viva forum, verhuisden naar Hyves en intussen bezetten we met 20 moeders een eigen gedeelte op Facebook. Ging de eerste post nog over de zwangerschap, al snel volgden de eerste tandjes, stapjes en inmiddels schoolperikelen.
Het is fijn om de ontwikkeling van je kind te delen. Een beetje te vergelijken en advies te ontvangen.

En wat zijn we rijk, met zoveel kinderen in goede gezondheid. O, er komt wel van alles langs, maar als ik de afgelopen weken de bladen lees met regelmatig een artikel over kinderen met spierziekte, prijs ik mij gelukkig. Deze week is de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds. Ik word benaderd of ik wil collecteren. Natuurlijk.
Ik heb alleen geen zin om mijn kostbare vrije tijd in te leveren voor het salaris van een directeur. Een check op internet en een blik in het boekje dat ik bij de collectebus ontving, geeft mij de informatie dat het salaris van de directeur in de onderste regionen staat van goede doelen-directies. Fijn.

Mijn meisje is al aan het proeflopen in de kamer. Een vorige collecteronde mocht ze samen met haar vriendinnetje met mij mee en ze ziet het weer helemaal zitten. Ik verdiep mij intussen nog even in het waarom van het collecteren en in het Prinses Beatrix Spierfonds. Het fonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en een beter leven voor spierziektepatiënten nu. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van donateurs en de inzet van vrijwilligers. De collecte is een van de belangrijkste inkomstenbronnen.

Mijn wenkbrauwen gaan naar omhoog. Geen overheidsgeld voor deze belangrijke onderzoeken? Hoe wordt het overheidsgeld verdeeld? O ja, Derde Dinsdag van September, Prinsjesdag, Rijksbegroting. Een begrotingshoofdstuk per ministerie en natuurlijk per hoofdstuk heel veel projecten en er is maar 1x geld te vergeven. Ik lees dat de overheid de zorg voor mens, dier, milieu en natuur meer en meer aan de maatschappij zelf gaat overlaten en enkel de rol van regelgeving nog gaat invullen.

Ik ben benieuwd waar het overheidsgeld dan aan besteed gaat worden, maar voor nu weet ik even genoeg. ‘De maatschappij, dat zijn wij’, springt er voor mij uit. Je moet het samen doen. Kleine moeite, groot plezier, dat soort kreten. Klinkt ouderwets, maar ook zo logisch.

Mijn meisje. Ze huppelt rammelend met de collectebus voor me uit. Een gezamenlijke activiteit. Mooie ‘quality time’ samen, een nieuwe kreet. Goed om samen te voegen met de zojuist genoemde. Voor een veilige sprong in de wereld van de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *