Vertrouwen

Vertrouwen

Dating in the dark. Terwijl ik de afwas doe en de kamer opruim bekijk ik dat televisieprogramma de laatste tijd regelmatig.  Maar mennn, je gaat daar toch niet aan mee doen. Beetje in een donkere kamer contact zoeken met een onbekende man en dan soms ook nog zoenend voor de gehele natie.

Ehmmm 4 jaar geleden zat ik zelf in de studio voor een proefopname voor dit programma. Wat? Dat meen je. Uhh ja. Maar nee, ik heb mezelf niet aangemeld. Ging zelfs met erg veel twijfel die kant op, maar ach je maakt wel weer wat mee dacht ik. En aangezien ik graag het avontuur opzoek.
Ik werd op een middag gebeld. Ze hadden wat over mij gelezen en gezien en ze dachten dat ik wel een leuke geschikte kandidaat was voor de Nederlandse versie van Dating in the dark. Het duurde even voordat ik werkelijk geloofde dat ik niet in de mailing werd genomen. Ooit heb ik mij ingeschreven voor Expeditie Robinson of zouden ze een inschrijfformulier voor zich hebben van De Gouden Kooi. In dat laatste geval hebben ze allemaal foute informatie voor zich, want dat heb ik destijds met een vriendin uit de lol ingevuld.

Hoe het ook zij, ik zit met een blozend gezicht en flink wat gestotter voor de camera allemaal vragen te beantwoorden over wie ik ben, wat ik allemaal onderneem, hoe eerdere relaties verliepen en wat ik graag zou willen in een nieuwe relatie. Op de vraag waar let je op bij een eerste contact helpt mijn antwoord het uiterlijk en uitstraling niet echt. Ik wil graag zien of iemand ook echt leeft of er passie is bij wat hij vertelt, zijn gebaren. En op de vraag hoe ik hem ga versieren is het antwoord oogcontact ook niet ideaal.
Alles bij elkaar was het sowieso niet ideaal. Ik vond mijn bevestiging in het feit dat dit niets voor mij was en van de productie kreeg ik later telefoon met de mededeling dat er geen match gevonden was bij de mannelijke aanmeldingen en mijn wensen. Helemaal prima.

Ach, ik heb ook al wel ervaring met daten in het donker. De bar discotheek De Steeg in Gramsbergen waar ik als puber naar toe ging was wel zó donker. Ik heb wel eens met iemand staan zoenen en dat ik dan buiten onder de lantaarnpaal nog eens goed keek hoe hij er nu eigenlijk echt uit zag.
Maar wat zijn mijn wensen dan voor een date. Een mooi lijstje. Geestelijk en lichamelijk wat body hebben, brede interesse, actie, zorgzaam, eigen mening, lef, ogen die stralen, trots op hem kunnen zijn, me veilig bij hem voelen en dan al die dingen er om heen, die zich helemaal niet in woorden laten bevatten.
Het is ook dat ik merk dat ik wel mannen aantrekkelijk vind waarbij een soort van spanning, van charisma is, de wat vrije vogels.
Waarom vind ik dat aantrekkelijk? Of anders geformuleerd wat irriteert mij, maakt mij bang aan gelijkmatige mannen?
Ben ik bang dat een gelijkmatige man niet intens leeft, niet kan pieken? Ik leef graag op van die uiterst hoge punten, weet ook heel goed dat de dieptepunten dan dieper kunnen zijn, maar het woord ‘voortkabbelen’ trekt mij niet zo. Ik met mijn overtuigingen, grote zelfredzaamheid, wil kunnen sparren,  iemand die tegengas geeft. Wil leren van elkaar. Elkaar opstuwen?
Maar wat dan nog als hij niet kan pieken, als ik het van hem wel mag. Maar ik wil het zo graag samen beleven misschien. Zien dat hij ook zo geniet van muziek bijvoorbeeld. Ach Marlon en ik hadden ook best een verschillende muzieksmaak. Maar wel dat vrije leven hetzelfde. Heerlijk 3 dagen lanterfanten op een festival. Verder ook weer tig dingen die niet verenigbaar waren bleek later.

Vrij leven. Misschien beter gezegd, niet vanuit angst leven. Dat is wel ontwikkeld bij mij denk ik. Zie niet zo gauw beren op de weg. Reageer laconieker op voorvallen. Ben wel flexibel, creatief in omgaan met mensen en zaken. Kan wel incasseren.
Maar wat zegt dat over mijn toekomstige man.
Hij moet ook lef hebben? Dapper en onverschrokken zijn?
Niet alleen om die eigenschappen, maar misschien juist om soms ‘boven’ mij te staan? Dat ik soms even in het donker kan lopen en weet dat hij het roer overneemt en zorgt dat ik niet tegen de muur oploop?

Kan ik mijn wensenlijst samenvatten tot het woord vertrouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *