Voorpret

Voorpret

Ik zal haar oorkappen weer tevoorschijn halen. Haar witte leggings achter in de kast laten liggen en een festival outfit bij elkaar zoeken.

Ik heb zo’n zin in zaterdag. Samen met mijn meisje naar de muziek. Naar een park met kunst. Lekkere hapjes en vertier. Cultureel Buitenfestival Oord. Ik bekijk het programma, al maakt mij dat nu weinig uit. Soms ken ik complete blokkenschema’s van tig podia uit mijn hoofd. Hink-stap-sprong ik van het ene mooie bandje naar de andere act. Nu wil ik alleen mijn meisje maar  zien genieten. Ik volg haar in haar beleving en zie wel waar het dan uiteindelijk leuk blijkt te zijn.

Stiekem hoop ik natuurlijk wel dat ze straks bij de muziek staat en niet bij de eendjes die in het water om het park heen zwemmen. Hoop ik dat ze staat te swingen en niet mokkend aan mijn been hangt. Hoop ik dat ze gaat smullen van een pannenkoek of ander lekkers.
Maar met programmateksten als ‘wij rocken iedereen de schoenen van de voeten’ en een kinderplek met blote voetenpad, kinderdans en theater Groentegrietjes verwacht ik  alle goeds.

Sowieso ligt het thema Op blote voeten en de toelichting die Oord daar op geeft al zo in mijn straatje.
Wie op blote voeten loopt maakt direct contact met de aarde, je voelt je voeten en van daaruit je hele lichaam. Oord op blote voeten gaat op dezelfde manier terug naar de essentie. Het festival is niet alleen maar als passief vermaak bedoelt, maar als een middel waardoor iedereen die dat wil zichzelf op een creatieve manier kan en mag uiten. Oord brengt mensen (amateurs, professionals, publiek) bij elkaar die dan weer inspiratie krijgen om in een steeds groter netwerk elkaars ervaring en ideeën te gaan delen.
De grond onder je voeten is een stevige basis. Vanuit die basis kun je alle kanten op. Oord op blote voeten is speels, inventief, zonder pretenties, en gewoon lekker vrij!


Mama zal zorgen voor een stevige basis. Ik wil je zo graag met de wereld laten kennismaken  en tegelijk nu nog een buffer zijn. Wil je de ruimte geven zodat je je kan vormen. Voldoende laten zien en beleven, zodat je keuzes kan  maken. Wil je zo graag vertrouwen meegeven in jezelf en liefde en plezier.

Zittend op de grond maken we nu samen een Nijntje puzzel. Wat kan je dat al knap meis. We kletsen en knuffelen en voor het plezier en voor pret, gaan wij zaterdag naar Oord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *