Kersen

Kersen

Half ontbloot lig ik op het gras. De zomer laat zich even zien. Heerlijk die zon die mijn lijf verwarmt. De geur van een zomerse middag. Het gras dat mijn tenen kietelt. Ik dommel wat en snoep van de kersen. Rood glanzend liggen ze naast mij in een schaaltje.
Ik hengel ze er aan hun steeltje uit. Sluit met lichte druk mijn lippen er omheen. Zet zacht mijn tanden erin zodat ik het steeltje eruit kan trekken en zuig hem dan verder naar binnen. Even laat ik hem nog door mijn mond rollen. Voel ik de gladheid, maar dan kan ik mij niet meer beheersen. Ik wil proeven. Het vruchtvlees. Het zoete sap; heerlijk veel, heerlijk fris. Wat een goddelijk fruit is dit.

Wat nou de slogan ‘zoete kersen te koop’. De groenteboer kan ze beter aanprijzen met: ‘Laat u verleiden door onze kersen’.
Jazeker, aardbeien zijn ook rood, ook zoet en zeker ook lekker. Maar zeg nou zelf, dat is toch wel fruit voor braverikken. Ook al mogen ze dan wel eens samen met slagroom in iemands navel liggen, alleen het rood van de kers is al veel spannender.
Kersen hoor je om je oren te hangen. Speelse vrolijkheid. Met een schalkse lach erbij lok ik je naar mij toe. Heb je zin om in een kers te happen? Ik verheug me op je mond in mijn hals. Je adem die mijn huid streelt. Het puntje van je tong langs mijn oor.

De zon maakt me soezerig. Sluimerend laat ik me meevoeren in de warmte.
Een kriebelbeestje haalt me weer terug. Ik verwijder hem met mijn vingers. Met mijn rood gelakte nagels krabbel ik over mijn arm. Ik trek streepjes over mijn huid. Witte lijntjes verschijnen. Ik teken een hartje. Hartjes moeten rood zijn. De kleur van de liefde. Kersenrood. Spannend. Passievol. Rood van zoete ranja. Gulzig opgedronken. Dorst door warmte, dorst van het gelukzalig voelen.

Zomer en kersen. De zon en haar streling. Rode kleuren en verleiding. Lust en liefde. Als eenling zijn ze heerlijk. Als combinatie zijn ze subliem.
Ik spiek tussen mijn wimpers door. Ik speur de tuin af. Waar ben je. Ik voel dat je dichtbij mij bent. We hebben oogcontact. Ik zie je lach, je lieve ogen. Ik ben meer dan blij. Mijn hart is kersenrood, mijn mond glanzend rood.

Mijn Lief, de groenteboer gaat deze zomer goed aan ons verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *