Sentiment

Sentiment

Ernie viel gelijk op en zit al weken in je systeem. Verder was Sesamstraat nog niet echt je van het. Tot afgelopen week. Tommie en Ieniemienie maken samen met Pino wel erg leuke dingen mee. Er zijn liedjes en filmpjes.
’s Morgensvroeg kan ik nu redelijk rustig in de badkamer mijn ding doen, terwijl jij in mama’s bed televisie kijkt. Met een scheef oog kijk ik soms om het hoekje van de deur even mee. Afgelopen week kwam ik zelfs al een keer een paar minuten te laat op mijn werk. Ik kon het niet  laten om weer naast je te gaan liggen en terwijl jij je lijfje tegen mij aandrukt kijk ik met je mee.
Heerlijk zo tegen elkaar aan te liggen. En dat lachende gezichtje van je waarmee je mij van tijd tot tijd aankijkt. Zie jij het ook mama? Ja lieverd, ik geniet ook. 

Op je shirtje staat Siepie de poes van Jip en Janneke. Ook al zo’n ouderwetse topper. Ik zie me zo weer zitten op de kleuterschool Het Hazenbos in de klas van juf Huiskes. ’s Morgens op mijn stoeltje  in de kring en dan juf met een smal rood boekje in de hand. Ze zette met een fineliner een kruisje achter je naam als je ’ja’ zei op de vraag of je er was. Op haar bureau ligt een pocketboekje van Jip en Janneke.

Door te kijken door de ogen van Eva Luna, worden oude herinneringen afgestoft. Zo loopt ze nu met een allerliefst tasje in de kleuren roze en rood met kleine roosjes en een poesje daarop. De poes komt uit de Gouden Boekjes serie. Ik kom niet vaak bij de AH, maar de hebbedingetjes zoals dat tasje, knipportemonneetje en papschaaltjes met afbeeldingen uit deze serie kan ik niet laten liggen. Een paar jaar terug zag ik van de boekjes een miniversie in de winkel liggen. Erg getwijfeld, maar niet meegenomen. Eva Luna was er nog niet. Dat was vast de redding voor mijn portemonnee.
Zo ook de Pixi serie. Kleine vierkantjes boekjes. Ik had er eentje van het olifantje en ook een van een hondje en een boerderij.
En Nijntje blijft. Eva Luna herkende het konijntje al snel. Op zolder liggen in een krat vast nog wel mijn oude boekjes. Ook het boekje van de appel en het haantje op de toren.  Niet met Nijntje, maar wel van Dick Bruna.

En als ik vanmiddag eens ga googlen op oude Sesamstraat filmpjes, zal jij wel zeggen Tractor Tom en Pingu. Jij hebt je eigen favoriete filmpjes al. Maar ik wil even weer zien hoe ik vroeger leerde tellen en Koekiemonster zien die met een trein door de bergen ging. Ik kan je zo de bijbehorende liedjes nog voorzingen. Door, door, door, de trein die moet door!
En na een klassieker van Ernie die niet kan slapen en Bert wakker houdt, mag jij dan wel weer.

Ik weet nu al dat jij als eerste zegt Masha! We verstaan niets van dit Russische meisje en de beer. Onlangs zagen we in een flits dit meisje ook op de televisie maar toen in het Nederlands. We hebben snel doorgezapt. Wij willen de Russische versie. Ondanks alle woorden die zo belangrijk kunnen zijn, houden wij misschien nog wel meer van sfeer.

Ja, zit je goed op mama’s schoot? Alle boekjes onder handbereik. Alle filmpjes ook? Nog een paar Nibbit chipjes voor rond je vinger en daar gaan we dan!
Samen nieuwe herinneringen aanmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *